Projekti

Mainostaulujen runot

Tietoa projektista

Medialle

Annikin Runofestivaalin toteuttama Mainostaulujen runot – uutta runoutta kaupunkitilaan tuo kahdeksi viikoksi Tampereen keskustan suuriin ulkomainostauluihin ennen julkaisemattomia runoja yhdeltätoista nykyrunoilijalta. Runojulisteet ovat esillä 33 eri paikassa 4.–17.12.2017. Runojen teemana on sananvapaus ja mainostauluissa nähdään myös saamenkieliset ja ruotsinkieliset runot. Projekti on mukana juhlistamassa maamme itsenäisyyden juhlavuotta. Katso runojen sijainti!

Suomen ensimmäinen runouden ulkomainoskampanja

Mainostaulujen runot keräävät kahden viikon aikana yli 200 000 lukukertaa (JCDecauxin laskelma). Kyseessä on ensimmäinen suomalainen runouden ulkomainoskampanja, ja näkyvyytensä osalta yksi viime vuosien suurimmista nykyrunoushankkeista.  Paitsi kaupunkikuvassa, runot saavuttavat lukijoita myös kotisivujemme, erilaisten kilpailuiden sekä sosiaalisen median kautta.

Mainostaulujen runoilijat

Mukana olevat runoilijat ovat laaja otos suomalaisen runouden kentästä. Mukana ovat Kari Aronpuro, Arja Tiainen, Mikko Mankinen, Johanna Venho, Harri Hertell, Tiina Lehikoinen, Niillas Holmberg, Juho Hakkarainen, Claes Andersson, Raisa Marjamäki ja Jonimatti Joutsijärvi. Lue runoilijoiden esittelyt!

Ohjatut kierrokset, Runosuunnistus & kilpailut

Myös yleisö pääsee osallistumaan Mainostaulujen runoihin. Osana hanketta järjestään ohjattuja runokierroksia joissa käydään tutustumassa kaikkiin 11 runoon Tampereen keskustassa runoilija Anna Elina Isoaron opastamana. Kierroksiin osallistuu myös aina joku hankkeen runoilijoista. Lisäksi luvassa on runosuunnistusta sekä kuvakilpailu, joiden voittoina on kirjapalkintoja. Yleisö pääsee myös valitsemaan suosikkirunonsa. Somessa kannattaa käyttää tunnistetta #mainostaulujenrunot

Kiitos!

Erityiskiitoksemme Visit Tampereen tapahtumatiimille! Mainostaulujen runoja ovat tukeneet taloudellisesti Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto, Otavan kirjasäätiö ja Pirkanmaan festivaalit – Pirfest ry. Lämpimät kiitoksemme tuesta! Mainostaulujen runot on osa Pirkanmaan festivaalien Sananvapauden tarina -hanketta. Kiitokset myös Nuoren Voiman Liitolle, joka kutsui meidät esittelemään hanketta Helsingin Kirjamessuille, sekä WSOY:lle, Osuuskunta PoesiallePalladium Kirjoille ja Sanasadolle kirjalahjoituksista kilpailujen palkinnoiksi.

Yhteystiedot

Simo Ollila, Annikin Runofestivaalin tuottaja-tiedottaja
info(a)mainostaulujenrunot.fi
045 6766 873